KONIN. Smakował nie tylko ślesiński pyrczok
Na kursie dla osób bezrobotnych i nieaktywnych zawodowo z zakresu kuchni regionalnej, zorganizowanym przez Towarzystwo Inicjatyw Obywatelskich w Koninie, najliczniej była reprezentowana gmina Ślesin. Dlatego wśród wielu smacznych potraw przygotowanych na zakończenie nie mogło zabraknąć pyrczoka.
Szkolenie współfinansowano ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. W programie były zajęcia edukacyjne m.in. z kuchni regionalnej, języka angielskiego, zarządzania i rachunkowości, informatyki i psychologii. W sumie 200 godzin. Szkolenie zostało pozytywnie ocenione przez uczestników. Wyrazili oni żal, że 2-miesięczny kurs tak szybko się skończył.
Koordynator projektu Anna Lewandowska wręczyła wszystkim uczestnikom certyfikaty ukończenia szkolenia z pozytywnym wynikiem. Gratulowano im pozytywnej motywacji do poszerzenia swojej wiedzy. I życzono dużo uśmiechu w życiu osobistym i zawodowym.