![t18 t18](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t18.jpg)
![t17 t17](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t17.jpg)
![t16 t16](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t16.jpg)
![t15 t15](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t15.jpg)
![t14 t14](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t14.jpg)
![t13 t13](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t13.jpg)
![t12 t12](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t12.jpg)
![t11 t11](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t11.jpg)
![t10 t10](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t10.jpg)
![t9 t9](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t9.jpg)
Targi Wierzby i Wikliny w Wierzbinku to promocja nie tylko wikliny i rękodzieła artystycznego, ale też innych towarów. Na przykład Fundacja Hodowców Polskiej Białej Gęsi z gminy Kruszwica promowała gęsinę. A jest tu wiele do zrobienia. W Polsce na osobę rocznie spożywa się jedynie ok. 235 gram gęsiny (informacja za: agrobiznes. money.pl). To i tak o wiele więcej niż kilkanaście lat temu. Ale jeżeli zważy się, że rocznie Polak konsumuje ponad 30 kg drobiu, wspomniana ilość mięsa z gęsi jest bardzo mała. Tymczasem można spróbować gęsi z farszem, pasztetu z gęsi czy pierogów z mięsem gęsim.