![t18 t18](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t18.jpg)
![t17 t17](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t17.jpg)
![t16 t16](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t16.jpg)
![t15 t15](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t15.jpg)
![t14 t14](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t14.jpg)
![t13 t13](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t13.jpg)
![t12 t12](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t12.jpg)
![t11 t11](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t11.jpg)
![t10 t10](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t10.jpg)
![t9 t9](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t9.jpg)
Biblioteka Publiczna Gminy Stare Miasto im. prof. Joanny Papuzińskiej włączyła się w V edycję Ogólnopolskiej Nocy Bibliotek 2019 i dla młodych czytelników zorganizowała Noc w Bibliotece pod nazwą „ChemChef, czyli kuchnia molekularna”. Podczas imprezy dzieci wzięły udział w warsztatach i pokazach wykonanych przez firmę SmartLab. Uczestnicy wcielili się w rolę małych chemików i poprzez różne eksperymenty i zabawy edukacyjne poznali tajniki kuchni molekularnej, skosztowali błyskawicznych lodów i bez azotowych oraz softdrinków z suchym lodem. Była to fantastyczna przygoda połączona z dobrą zabawą przy jednoczesnym pogłębieniu wiedzy z zakresu przedmiotów ścisłych.
Podczas nocy uczestnicy obejrzeli film fabularny pt.: Ptyś i Bill” w reżyserii A. Charoltab i F. Magniera, pokazywany dotąd w Polsce na festiwalu Kino Dzieci, nakręcony na podstawie serii komiksów klasyka gatunku – Jeana Roby.
Akcję przygotowaną przez Bibliotekę po raz kolejny wsparła restauracja McDonald Stare Miasto.
Noc w Bibliotece dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury w ramach projektu “Literacko i ze smakiem”.