![t18 t18](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t18.jpg)
![t17 t17](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t17.jpg)
![t16 t16](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t16.jpg)
![t15 t15](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t15.jpg)
![t14 t14](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t14.jpg)
![t13 t13](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t13.jpg)
![t12 t12](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t12.jpg)
![t11 t11](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t11.jpg)
![t10 t10](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t10.jpg)
![t9 t9](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t9.jpg)
Street food to coś więcej niż jedzenie – to styl życia. W dniach 23 – 25 sierpnia parking Galerii nad Jeziorem stanie się centrum pysznych wydarzeń. Zapraszamy na Zlot Food Trucków w Koninie. Na gości czekają dania z różnych zakątków świata – na słodko, słono, ciepło i zimno. Gwarancja dobrego smaku zapewniona!
Zlot Food Trucków w Koninie z każdą kolejną edycją przyciąga coraz większą liczbę fanów. Trudno się dziwić – w jeden weekend można wybrać się w kulinarną podróż dookoła świata. Hiszpania, Włochy, Belgia, Stany Zjednoczone, Meksyk, Półwysep Bałkański to jedynie przystanki na mapie smaku.
Churros – Hiszpanie twierdzą, że najlepiej smakuje z czekoladą. To słodka przekąska w postaci pałeczek z parzonego ciasta, smażonych w głębokim tłuszczu. Przekonajcie się sami, czy są równie dobre jak nasze rodzime pączki.
Lody tajskie – mówi się, że jemy także oczami. W przypadku lodów tajskich to powiedzenie doskonale się sprawdza, fantazyjnie zrolowane, pełne różnorodnych dodatków, szturmem zdobywają serca Polaków.
Burgery – nie mylić z hamburgerami. Podstawą jest soczysta wołowina i odpowiedni stopień wysmażenia według gustu: mocno wysmażone, średnio wysmażone lub krwiste. Do tego świeże dodatki, a całość podana w delikatnej i chrupiącej bułce.
Pad Thai – Kolejny powiew Tajlandii i bogactwo smaków w jednym daniu. Możemy spotkać wiele wersji tego popularnego dania, a jedną z jego cech charakterystycznych są orzeszki ziemne, które sprawiają, że nie da się go pomylić z niczym innym.
Burrito i quesadilla – czym się różnią i które jest lepsze, najlepiej ocenić samemu, odwiedzając wóz z kuchnią meksykańską. Oba dania urzekną wasze podniebienia niepowtarzalnym zestawieniem smaków i aromatów.
Lemoniada molekularna – lemoniadę można po prostu nalać do kubka lub zrobić z tego efektowny spektakl z użyciem ciekłego azotu. I chociaż dzieci i dorośli otwierają przy tym szeroko usta ze zdziwienia, lemoniada molekularna jest po prostu pyszna i orzeźwiająca.
- Jedzenie na świeżym powietrzu, w towarzystwie najbliższych smakuje najlepiej. Nasza Galeria nieustannie stara się spełnić oczekiwania Klientów, również te kulinarne. Mobilne restauracje na kółkach podbiły serca mieszkańców Konina. Festiwal smaków i tradycji kulinarnych z całego świata to doskonała inicjatywa łącząca pokolenia. Gwarantujemy, nikt nie wyjdzie do domu głodny – mówi Paulina Ostrowska, dyrektor Centrum Handlowego Galeria Nad Jeziorem.
Zapowiada się niezwykle smaczny weekend.
Zostań fanem Food Trucków!
(promocja)