![t18 t18](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t18.jpg)
![t17 t17](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t17.jpg)
![t16 t16](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t16.jpg)
![t15 t15](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t15.jpg)
![t14 t14](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t14.jpg)
![t13 t13](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t13.jpg)
![t12 t12](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t12.jpg)
![t11 t11](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t11.jpg)
![t10 t10](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t10.jpg)
![t9 t9](http://koninskagazetainternetowa.pl/wp-content/gallery/tajwan/thumbs/thumbs_t9.jpg)
Kilkanaście osób ukończyło kurs dla osób bezrobotnych i nieaktywnych zawodowo z zakresu kuchni regionalnej, zorganizowany przez Towarzystwo Inicjatyw Obywatelskich w Koninie. Reprezentowali m.in. Konin, Słupcę, gminę Grodziec, gminę Wierzbinek.
Szkolenie współfinansowano ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. W programie były zajęcia edukacyjne z kuchni regionalnej, języka angielskiego, zarządzania i rachunkowości, informatyki i psychologii. W sumie 200 godzin.
Na uroczystym zakończeniu 2-miesięcznego kursu koordynator projektu Anna Lewandowska wręczyła wszystkim uczestnikom certyfikaty ukończenia szkolenia. Była też okazja do spróbowania wyjątkowych potraw, przygotowanych przez absolwentów kursu. Mogłyby one być podawane nawet w najlepszych restauracjach.